Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklaleves gerslis húsgombóccal. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db cékla
» 1 db sárgarépa
» 1 db paszternák
» 1 db fehérrépa
» 1 db vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 30 dkg darált hús
» 1 marék gersli
» 1 db tojás
» 2 db húsleveskocka
» só
» őrölt bors
» 2 babérlevél
» 7 dl almalé
» olívaolaj
» A tálaláshoz:
» tejföl és torma keveréke
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
0 komment 5 ember kedveli haaapci
2012.10.23 15:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket megtisztítjuk, fokhagymát megpucoljuk, darált húst, egész tojást, vöröshagymát üvegesre, apróra vágott, feldarabolt céklát, reszelt tormát, meleg leves, összedolgozzuk, húsleveskockát, összeforgatjuk, elfogyasztjuk, megtisztítjuk, húsgombócokat, megpárolódott, húsleveskocka, összekeverjük, vöröshagymát, felkockázzuk, vöröshagymát, húsgombóccal, olívaolajon, zöldségeket, feldarabolt, zöldségeket, vöröshagyma, beletesszük, megpucoljuk, felaprítjuk, Céklaleves, paszternák, fokhagymát, gombócokat, hozzáadjuk, cékla, sárgarépa, paszternák, fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált, marék gersli, tojás, húsleveskocka, őrölt bors, babérlevél, almalé, olívaolaj, tálaláshoz, tejföl torma keveréke,
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
6 komment 12 ember kedveli
Bolognai sertésborda !
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges " bogyós "csirkemell!
0 komment 3 ember kedveli
Lazacos tekercs...
0 komment 2 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 6 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás
0 komment 15 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Lekváros linzerkoszorú
0 komment 9 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.